Guvernul s-a răzgândit. Pensiile speciale, cumulate cu cele publice: “E clar cu dedicaţie”

300

Guvernul a decis să nu se atingă de pensiile speciale încasate de parlamentari şi alte categorii privilegiate.

Surprinzător este ca acelaşi Guvern, la jumătatea lui decembrie, luase hotărârea să nu mai permită ca un cetăţean să ia două pensii: şi publică, şi specială. Opoziţia critică decizia de a menţine aceste privilegii şi cere anularea lor.

Pe 28 decembrie, în ultima şedinţă de guvern din 2017, Cabinetul Mihai Tudose a dat o ordonanţă de urgenţă care spune că pensiile speciale pot fi încasate alături de cele publice. Iar asta după ce, acelaşi guvern, cu doar două săptămâni înainte, hotărâse fix invers, adică eliminarea posibilităţii acestui cumul.

Înainte să se răzgândească, executivul susţinea, având în vedere că ″pensia din sistemul public se acorda pentru a acoperi bătrâneţea şi boala, nu se justifica posibilitatea de a încasa o pensie din sistemul public şi o pensie de serviciu, situaţie în care riscul ar fi acoperit de două ori″.

Vizaţi de măsură sunt foşti parlamentari, magistraţi, grefieri, aviatori şi diplomaţi. În total, aproximativ 9.000 de pensionari ″speciali″⁣. Opoziţia susţine că Guvernul a cedat presiunii din Coaliţie. Sursa: StirileProTv.ro

loading...